93 474 22 44 r5r@r5r.es

El projecte permetrà incrementar espais verds, millorant la movibilidad i accessibilitat dels ciutadans.

En els propers dotze mesos, l’Ajuntament de Cornellà invertirà més de 6,3 millores d’euros per incrementar espais verds per als vianants i fomentarà l’ús de mitjans de transport sostenibles com la bicicleta. El projecte Cornellà Natura buscarà potenciar els valors ambientals, socials i paisatgístics, cada vegada més importants per a la ciutat. L’objectiu és arribar a 15,52m2 de zona verda per habitant l’any 2026, un increment de l’60% dels espais públics del municipi.

El projecte permetrà millorar la qualitat de vida ciutadana i reordenar l’espai públic. Entre altres actuacions, el projecte proposa la remodelació de parc de la Ribera i obres a l’avinguda dels Alps, que milloraran la vertebració entre els barris i permetran una millor connectivitat a tot el municipi.

Aquesta reforma urbanística permetrà millorar la mobilitat i accessibilitat, tant en espais públics com a equipaments, obtenint unes condicions òptimes de qualitat i sostenibilitat per als habitants de la ciutat.

El carrer Verge de Montserrat, vianants
L’objectiu de les obres de remodelació és convertir aquest carrer en peatonal i que formi part d’un dels eixos verds inclosos en el projecte Cornellà Natura. Les obres han comportat el tancament a el tràfic de l’tram d’aquest carrer entre Rubió i Ors i passeig Ferrocarrils.

El canvi suposarà una millora important de l’espai urbà, creant un corredor amb prioritat per als vianants de 200 metres de llarg que anirà des del centre de la ciutat fins a la passarel·la d’accés a al riu Llobregat. Al llarg d’aquest tram es col·locarà una franja central d’arbustos i s’instal·larà nou mobiliari urbà. Es construirà una nova rotonda a la cruïlla de l’avinguda Baix Llobregat i el passeig Ferrocarrils, així com el canvi de sentit d’alguns carrers, per modular els fluxos de circulació rodada a tota la zona.